DAN ODPRTIH VRAT V HIŠI PR’ GAVEDARJO v Podkorenu, občina Kranjska Gora
Sproščeno, z nasmehom na ustih in občutkom »da vse štima« se je začel dan odprtih vrat v središču Podkorena, kjer stoji mogočna golobje siva hiša Pr’ Gavdearjo.

Martina Gregori, lastnica hiše, ki je dobila priznanje za prenovo notranjosti in opreme, ter odgovorna konservatorka Saša Roškar s kranjske območne enote Zavoda za kulturno dediščino Slovenije sta obiskovalce popeljali skozi premišljen, skrbno načrtovan in dolgotrajen postopek prenove. »Vse ideje in najustreznejše rešitve, ki smo jih našli skupaj z arhitektoma in konservatorko, so se morale uležati in dozoreti, prav zato danes lahko ponosno povem, da imam najlepše prenovljeno hišo v Podkorenu!« pravi Martina. Prenova je prav zaradi jasno zastavljenih ciljev, posluha in razumevanja arhitektov, sodelovanja s strokovno službo ter premišljene izbire kakovostnih izvajalcev potekala tako, kot so si želeli.

Interdisciplinarno sodelovanje je na primeru prenove hiše Pr’ Gavedarjo uspešen recept, pri čemer je izbira kvalitetnega izvajalca igrala veliko vlogo. Martina je obiskovalcem tako investitorjem kot tudi strokovnjakom, ki se sami soočajo z izzivi prenove, ter drugim radovednim obiskovalcem ponudila pomoč pri izbiri kvalitetnih izvajalcev. Svojo dragoceno izkušnjo je pripravljena deliti z prav vsakim zainteresiranim posameznikom, ki spoštuje dediščino in si želi ohraniti dragocenosti, ki so nam jih zapustili in jih bomo (če jih bomo obvarovali in ohranili) podarili naprej. Če ste in imate vse od zgoraj naštetega, pišite na info@sola-prenove.si, vaša vprašanja bodo posredovana naprej, odgovor pa je že obljubljen.

In občutek »da vse štima« je bil pravi. Ker enostavno »štima«.

bty