Delavnica – SANACIJA VLAŽNIH ZIDOV

Nov 20, 2023

V četrtek, 30. novembra 2023, bo v sodelovanju z Občino Kamnik, ki so jo nedavne poplave močno prizadele, v Uršulinskem samostanu Mekinje potekala delavnica o sanaciji vlage.

Za uvod v delavnico si bomo skupaj s strokovnjaki ogledali cerkev sv. Boštjana v Mostah pri Komendi, kot primer objekta, z od vlage močno poškodovanimi zidovi.

Na delavnici bodo predavatelji predstavili uveljavljene tehnične ukrepe ter lastnosti historične gradnje, ki zahteva poseben pristop in njenim zakonitostim prilagojeno ukrepanje. Predstavljene bodo preverjene izkušnje ter izzivi, s katerimi nas vedno pogosteje soočajo klimatske spremembe.

V drugem delu delavnice bo dr. Primož Banovec strokovnjak za poplavno varnost, spregovoril o tem kako z modeli poplavne ogroženosti pravočasno predvideti poplave in se tako zavarovati pred uničujočimi vodami. Roman Granfol pa predstavil kako od vlage poškodovane zidove pravilno sanirati.

Lokacija: Cerkev sv. Boštjana, Moste pri Komendi: https://maps.app.goo.gl/pp3pYuyd4dZhEY9m8 Uršulinski samostan Mekinje, Polčeva pot 10, Kamnik: https://maps.app.goo.gl/fuj7MB5VzA7av714A

PRIJAVE NA DELAVNICO: vaše prijave zbiramo na info@zgodovinska-mesta.si

PROGRAM