Po dobrih odzivih v lanskem letu delavnico ponovno organiziramo v sodelovanju z Mestnim muzejem Krško in Občino Kostanjevica na Krki, kjer si bomo ogledali posledice vlage na zidovih in primere reševanja.

Vlaga v zidovih pospešeno povzroča propad konstrukcije objekta in je zato eden večjih in bolj trdovratnih problemov, s katerimi se srečujejo lastniki objektov kulture dediščine, pa tudi mnogi drugi lastniki starejših hiš. Pri reševanju problema z vlago je najprej pomembno diagnosticiranje vzrokov, potem pa tudi pravilna in po določenem postopku izvedena sanacija z vlago prepojenih zidov.

O vsem tem bodo na delavnici Šole Prenove spregovorili predavatelji, ki bodo uvodoma predstavili prostor med dvema rekama, Savo in Krko, ki sta velikokrat vzrok težav z vlago, v nadaljevanju pa bodo predstavili tudi primere reševanja težav z važnimi zidovi. V drugem delu sledi ogled Kostanjevice na Krki, ki je zaradi izjemne lega na otoku »žrtev« mnogi poplav, ki pa žal na slikovitih starih objektih puščajo posledice.

Pridružite se nam. Prijave zbiramo do 11. novembra 2019.